Скільки військових рф має бути в Білорусі, щоб напасти на Україну

0
Скільки військових рф має бути в Білорусі, щоб напасти на Україну
Військовий експерт Михайло Самусь заявив, що вірогідність повторного вторгнення російських окупантів в Україну з території Білорусі зараз дуже низька, пише Апостроф.

Він наголосив, що чисельність збройних сил Росії за останній тиждень збільшилася на 600-700 осіб, проте загалом на території Білорусі перебувають 12-13 тисяч військових РФ. Цього, на думку Самуся, абсолютно недостатньо для проведення наступальних дій, навіть разом зі збройними силами Білорусі.

"Якщо ж говорити про якусь мінімальну цифру, яка буде означати, що росіяни вже ухвалили рішення про підготовку до цієї операції, то це десь 30 тисяч. Тоді зрозуміло, що просто так військо у 30 тисяч вони формувати не будуть. Але і цього мало, виходячи з будь-яких теорій співвідношення сил наступаючої сторони, та сторони, що обороняється", – пояснив експерт.

За його словами, враховуючи дуже складні географічні умови на українсько-білоруському кордоні та те, що Україна провела величезну інженерну роботу на кордоні з Білоруссю, перетворивши його на оборонну лінію, на цьому напрямку Росії потрібно мати мінімально 80-100 тисяч осіб, щоб ворог міг сподіватися на якесь просування.

"Я не кажу про успіх, адже лише наземного компонента мало. Їм треба завоювати небо, оскільки при організації такої операції з території Білорусі треба проводити багато десантних операцій з використанням авіаційної техніки. Без панування в повітрі цього неможливо зробити. А для того, щоб їм панувати в повітрі треба знищити нашу авіацію, ППО, яке постійно посилюється. Тому ймовірність проведення успішної такої операції постійно знижується", – наголосив Самусь.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні