На Північному ринку в Луцьку до смерті побили чоловіка: вбивця отримав 5 років в'язниці

0
На Північному ринку в Луцьку до смерті побили чоловіка: вбивця отримав 5 років в'язниці
У Луцьку на Північному ринку побили чоловіка, який від отриманих травм помер в реанімації.

Луцький міськрайонний суд виніс вирок, яким призначив вбивці покарання у виді п’яти років позбавлення волі, пише ІА «Волинські новини».

З матеріалів справи відомо, що злочин трапився 14 вересня минулого року близько 20.30 на території Північного ринку. П’яний обвинувачений Едуард К. під час словесного конфлікту з чоловіком похилого віку вдарив його ліктем в обличчя. Потерпілий від удару втратив рівновагу та впав, вдарившись потилицею об бруківку.

Згідно висновку судово-медичного експерта потерпілий отримав травми, які призвели до його смерті у реанімаційному відділенні КП «Медичне об`єднання Луцької міської територіальної громади».

Обвинувачений, який раніше мав судимості, під час розгляду справи визнав свою вину, однак фактичні обставини справи заперечував. Він розповів, що того дня ввечері на ринку зустрів померлого, який перебував у компанії незнайомих йому людей та вживав з ними спиртні напої. З його слів, між ними виник конфлікт. Він намагався заспокоїти чоловіків: ставши між ними, штовхнув потерпілого, від чого той, зачепившись за поріг магазину, впав і вдарився об бруківку.

Злочинець ствердив, що до цієї події у потерпілого не було жодних тілесних ушкоджень, наміру ні наносити удари, ні вбивати потерпілого у нього не було. Він заперечив обставини, що викладені в обвинуваченні, оскільки удару ліктем в обличчя потерпілому не наносив. Факту перебування в стані алкогольного сп`яніння не заперечував, але підкреслив, що випив лише склянку міцного пива.

Незважаючи на те, що обвинувачений заперечував обставини, докази підтвердили його вину. Серед них – відеозапис та покази свідків. Зокрема на відеозаписі помітно, що потерпілий та обвинувачений прийшли на ринок разом, учасниками конфлікту були лише вони, а потерпілий дійсно впав від удару, хоча обвинувачений це заперечував. Також відеозапис підтвердив, що обвинувачений був у стані сильного сп’яніння.

Врахувавши всі обставини справи, суд визнав Едуарда К. винним у злочині за ч.1 ст.119 КК України (вбивство через необережність) та призначив покарання у виді чотирьох років роки позбавлення волі, приєднавши рік невідбутого покарання.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні