Скільки військових рф перебуває в Білорусі

0
Скільки військових рф перебуває в Білорусі
Україна не фіксує збільшення угруповань російських та білоруських військ на території РБ поблизу з кордонами України. Також наразі не було жодних заходів у межах оголошених спільних авіанавчань Росії та Білорусі.

Про це вчора, 16 січня, заявив голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко в ефірі національного телемарафону.

"Ми не фіксуємо збільшення угруповань російських та білоруських військ в безпосередній близькості до нашого кордону. На сьогодні кількість військ РФ на території РБ становить близько 11 тисяч військових", - сказав він.

Очільник Держприкордонслужби зазначив, що кількість ворожих військ щодня змінюється, адже зараз відбувається ротація підрозділів Збройних сил РФ, а саме 2-а мотострілецька дивізія виходитиме на територію РФ, у Воронезьку та Білгородську області, а їй на заміну заходить 6-а мотострілецька дивізія.

Дейнеко також прокоментував анонсовані російсько-білоруських авіанавчання. Він зазначив, що 15 січня було переміщення з російських аеродромів Воронежа та Курська до Білорусі 8 одиниць літаків: 6 бомбардувальників Су-34 і 2 багатоцільових винищувачів Су-30 СМ.

Загальна кількість літаків та гелікоптерів на території Білорусі зараз становить близько 50, вони здебільшого зосереджені на 2 аеродромах: Мачулищі в Мінській області та Барановичі в Брестській області.

Утім вчора, 16 січня, жодних заходів у Білорусі зафіксовано не було.

"Ми постійно відстежуємо всю обстановку, насамперед пов’язаної зі збільшенням авіаційної компоненти. Щодо анонсованих навчань на період з 16 до 31 січня, то можемо сказати що сьогодні жодних заходів не було. Було переміщення трьома літаками Ан, це просто літаки забезпечення, переміщувалося відповідне майно", - сказав голова ДПСУ України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні