Чому сьогодні по всій Україні лунала масштабна повітряна тривога

0
Чому сьогодні по всій Україні лунала масштабна повітряна тривога
Вранці 19 січня в Білорусі злетіли російські винищувачі Міг-31К, які є носіями гіперзвукових ракет "Кинджал". Через це по всій Україні оголосили повітряну тривогу, пише УНІАН.

За даними Моніторингової групи "Білоруські гаюн", на аеродромі "Мачулищі" спочатку зафіксували зліт двох російських винищувачів МіГ-31К і літака дальнього радіолокаційного виявлення (ДРЛО) А-50У. О 10:44 у Білорусі зафіксували зліт третього винищувача ЗС РФ МіГ-31К.

Оновлено. Повідомляється, що о 11:31 один із російських МіГ-31К приземлився у "Мачулищах". об 11:41 - сів ще один, об 11:50 - приземлився третій. В областях України почали давати відбої повітряної тривоги.

"З самого ранку у Білорусі зафіксовано збільшення авіаактивності. МО РБ оголосило про початок 2-го етапу спільного льотно-тактичного навчання ЗС РБ і РФ. Повідомляється, що авіаційні підрозділи приступили до виконання завдань", - говориться в одному з повідомлень групи.

За даними інших моніторингових каналів, у небо підняли ще два винищувачі Су-30.

Тим часом у Міністерстві оборони Білорусі заявили, що крім 2-го етапу спільного льотно-тактичного навчання з РФ, 19 січня "в готовність до виконання завдань за призначенням" переводяться "артилерійські підрозділи 6-ї окремої механізованої бригади".

Після 10:00 у всіх областях України оголосили повітряну тривогу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні