67-річний лучанин в соцмережі надсилав підліткам дитяче порно

0
67-річний лучанин в соцмережі надсилав підліткам дитяче порно
У Луцьку за поширення дитячої порнографії та розбещення неповнолітніх судять 67-річного пенсіонера.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», пише Конкурент.

Проти 67-річного лучанина у 2020 році відкрили кримінальне провадження за злочини, скоєні в період з 20 вересня по 10 листопада того ж року за кількома статтями Кримінального кодексу України. Мова йде про ввезення в Україну порнографії з метою збуту чи розповсюдження, а також примушування до участі в її створенні. Збут неповнолітнім, чи розповсюдження серед них подібного роду відео. А також йдеться ч.1 ст.156 ККУ, а саме вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку

Чоловіка спочатку взяли під варту на 60 діб, проте після внесення застави від, очевидно, що щедрого і небідного дідового знайомого у понад 315 тисяч гривень, запобіжний захід змінили. На розгляд Луцького міськрайонного суду ця справа потрапила у березні 2021 року. На пенсіонера суд поклав обов'язки не відлучатись з обласного центру без дозволу суду, не спілкуватись з потерпілою та свідками.

Однак на два судових засідання в березні 2022 року він не з'явився. Як вияснилось, чоловік 27 лютого 2022 року перетнув пункт пропуску «Угрині» і виїхав за кордон, звідки повернувся лише 5 квітня. Тому прокурор клопотала відправити чоловіка знову під варту, але суд відмовив, а грошову заставу, внесену за обвинуваченого, спрямували в дохід держави. Запобіжний захід лучанину змінили на домашній арешт, який полягає в забороні залишати житло в нічний період доби терміном на два місяці.

12 грудня минулого року суд виніс вирок. З повідомлення прокуратури стало відомо, що йому дали сім років позбавлення волі.

«Суд визнав 67-річного жителя луцька винуватим у розповсюдження серед неповнолітніх зображень, які містили дитячу порнографію, а також у вчинення розпусних дій щодо дівчинки, яка не досягла 16 років. Потерпілій 15 років. Встановили, що у вересні 2020 року чоловік, якому на той момент було 65 років в соціальній мережі та в месенджері поширював серед підлітків фото, які містили дитячу порнографію і вчиняв дії, задля розбещення неповнолітніх дівчат», – розповіла речниця обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Вивести на чисту воду хтивого діда допомогла школярка, яка показала своїм батька переписку. Чоловік з таким вироком суду не згідний, тож подав апеляційну скаргу. 7 лютого у Волинському апеляційному суді мало відбутись закрите судове засідання, однак його відклали.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні