--> В Україні продовжують рости ціни на томати | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні продовжують рости ціни на томати

0
В Україні продовжують рости ціни на томати
На поточному тижні пропозиція тепличних помідорів на українському ринку знову скоротилася, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Більшість українських представників тепличних комбінатів повідомляли про те, що вони планують приступити до масової реалізації нового обороту томатів наприкінці березня. Водночас пропозиція цієї продукції із зовнішнього ринку також скоротилася. Насамперед це було пов’язано зі скороченням поставок томатів із Туреччини.

Таким чином, представники оптових компаній отримали можливість вкотре підвищити відпускні ціни на імпортну продукцію. Так, сьогодні томати виробництва Туреччина надходять у продаж у діапазоні 85-100 грн/кг ($2,32-2,73/кг), що в середньому на 16% дорожче, ніж тижнем раніше.

За словами ключових гравців ринку, поставки турецьких томатів поточного тижня були малооб’ємними й нерегулярними, при цьому попит у даному сегменті навпаки продовжував зростати. Всі ці фактори та призвели до чергового подорожчання імпортних томатів на українському ринку.

На сьогодні вартість імпортних томатів в Україні вже в середньому в 1,8 раза вища, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому більшість представників оптових компаній не виключають чергового підвищення цін у цьому сегменті вже з наступного тижня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні