Чому треба носити шапку

0
Чому треба носити шапку
З дитинства бабусі та мами змушували нас одягати шапку як тільки похолодає. При цьому рідні загрожували всіма можливими та страшними хворобами, пише ZHENSKI.

Міф 1. Якщо не носити шапку, почне випадати волосся
Цю фразу чула майже кожна дівчинка. Вважалося, що голова перемерзає, і від холоду волоски відмирають і випадають. Насправді проблему випадання волосся детально вивчали вчені з Університету Цюріха. Вони не побачили зв’язку між цим явищем та холодом. Крім того, результати досліджень показали, що взимку при будь-якій температурі волосся випадає менше, ніж в інші пори року.

Міф 2. Ходитимеш без шапки — застудишся грипом
Варто пам’ятати, що грип – це вірусна хвороба. Вона передається контактним шляхом. Шапка тут ні до чого. Так, люди частіше хворіють на грип у зимовий період, але це не пов’язано з холодом. І головний убір від цього захворювання навряд чи врятує.

Міф 3. Вийдеш без шапки — заробиш менінгіт
Це найстрашніший міф дитинства. Причому ніхто точно не знав, що це за хвороба — менінгіт, але звучало загрозливо. Пов’язувала шапку та хвороба одна річ — голова.

Але менінгіт, як і грип, викликають бактерії та віруси, які можуть потрапити в організм дихальними шляхами. Ні переохолодження, ні головний убір не мають відношення до цієї хвороби. Але розвіяні міфи не звільняють від носіння шапки.

Якщо ви не захищатимете голову взимку, на вас можуть чекати інші неприємні захворювання — запалення лицьового і потиличного нерва, гайморит, отит і стенокардія. Щоб зберегти здоров’я, шапку варто одягати, як температура на вулиці досягне нуля.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні