--> З Білорусі виїхав один із військових ешелонів рф | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

З Білорусі виїхав один із військових ешелонів рф

0
З Білорусі виїхав один із військових ешелонів рф
У Білорусі зі станції Слонім, що в Гродненській області, на російську станцію Матвєєв-Курган, Ростовська область, 25 лютого було відправлено військовий ешелон РФ. Вибуло з РБ не менше 43 одиниць техніки і близько 250 осіб особового складу.

Про це інформує "Беларускі Гаюн".

Вказується, що у складі ешелону був 51 вагон, з них 5 пасажирських вагонів (з особовим складом ЗС РФ: приблизно 250 осіб); 3 критих вагона (зі спорядженням); 43 вагони-платформи.

Датою прибуття на станцію призначення називають 4 березня.

"Беларускі Гаюн" нагадав, що повідомляв про ешелон з технікою ЗС РФ, який був помічений у Слонімі, 24 лютого. Серед техніки були виявлені: КШМ Р-149БМР "Кушетка-Б" та Р-149МА1, 2 КамАЗи (кунг), тентований Урал, бензовоз Урал та польовий командний пункт АПЕ-5 (на базі шасі КамАЗ).

"Таким чином, РФ продовжує використовувати інфраструктуру ЗС РБ для навчання російських військових. Вибуття до зони бойових дій чергового ешелону з технікою та особовим складом РФ – наочне підтвердження цього", - йдеться в повідомленні.

До слова, саме з території Білорусі 24 лютого 2022 року на Київ йшли перші окупаційні танки. Також Лукашенко надав Путіну дозвіл на використання своєї території для транспортування військової техніки РФ, розміщення військових баз. З Білорусі неодноразово окупанти потужно обстрілювали ракетами Україну й запускали дрон для атак.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні