--> На Волині жителі громади допомагають військовим копати окопи та укріплювати кордон з Білоруссю | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині жителі громади допомагають військовим копати окопи та укріплювати кордон з Білоруссю

0
На Волині жителі громади допомагають військовим копати окопи та укріплювати кордон з Білоруссю
Жителі Люблинецької громади Ковельського району об'єдналися та допомагають військовим будувати та облаштовувати оборонні споруди.

Про це розповів заступник селищного голови Михайло Кухарук, - пише Суспільне.

Наразі добровольці укріплюють військові позиції поруч із міжнародною автотрасою Київ – Ковель – Ягодин. З літа, – каже Михайло Кухарук, – облаштували 300 метрів окопів. Нині будують ще 70 метрів.

Оборонні споруди будують і в інших місцях на території громади, на напрямках, де потенційно можуть наступати ворожі війська з боку Білорусі, – каже представник сил територіальної оборони Волині Павло. Військовослужбовець консультує добровольців і розповідає, якими мають бути укріплення.

«Це буде опорний пункт з елементами контролю-пропуску і це він будується не тільки на цій трасі, а по всьому периметру контролю доступу до міста Ковеля», – каже військовослужбовець.

На облаштування бліндажів Люблинецька громада ще не витратила ні копійки, – каже Михайло Кухарук. Все заготовляють своїми силами, працюють з місцевими мешканцями.

Один із добровольців – Михайло Головій. Раніше чоловік працював на різних роботах на будівництві. «Взяли інструменти, прийшли, та й помагаємо. Робимо на совість», – говорить він.

Вперше допомагати військовим прийшов 17-річний Дмитро. Каже: робить те, що може: «Прибиваєш цвяхи, дошки переносиш. Просять допомогти, то чому не допомогти. Всі воюють, то може пригодиться, а може ні – хай буде»

За скільки часу закінчать будівництво оборонних споруд – Михайло Кухарчук не прогнозує. Каже: робитимуть їх якісно, після чого облаштують територію навколо та замаскують.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні