--> Українці можуть отримати багатотисячні штрафи: за що покарають | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українці можуть отримати багатотисячні штрафи: за що покарають

1
Українці можуть отримати багатотисячні штрафи: за що покарають
Українці можуть отримати багатотисячні штрафи за спалювання сухої трави, листя та сміття. Сума покарання може становити від 3060 до 150 тис. грн, залежно від збитків, передають Патріоти України.

Щорічно під час активного спалювання рослинних залишків в атмосферу потрапляє отруйна суміш, до складу якої входять пил, оксиди азоту, чадний газ, важкі метали тощо. І це викликає алергічні реакції в людей, негативно впливає на імунну систему та має багато інших наслідків. Особливо небезпечний такий дим для людей із захворюваннями легень (астма, бронхіти, алергії), а також серцево-судинної системи.

Крім того, земляний покрив, на якому спалюють траву, відновлюється лише через 5-6 років. На жаль, люди, які спалюють листя та траву, про це не думають.

За законом спалювання трави, листя, сміття та іншої рослинності карається в Україні штрафом у розмірі від 3060 до 6120 грн, якщо йдеться про пересічних громадян.

У свою чергу, штраф для посадових осіб становить уже від 15 до 21 тис. грн. Однак якщо пожежа переходить на великі території (поле, луг, пасовища) та території природно-заповідного фонду, тоді штраф буде більшим.

Від 90 до 150 тис. грн можна заплатити за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених посадок навколо населених пунктів, уздовж залізниці. Якщо при такій пожежі загинули люди, можна отримати 2-5 років позбавлення волі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
маразм посилюється. викиди від теплових електростанцій, автоиобілів та іншої техніки, яка працює на викопному паливі, у МІЛЬЙОНИ разів більші, але на це закривають очі. забруднення грунтів від сміттєзвалищ, неконтрольованого застосування агрохімії також набагато більші . чого варта позиція тупих муніцилапів, що спалювати рослинні відходи наприклад у печі можна, а на заасфальтованій площадці не можна.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні