Загроза з Білорусі: чи перекидає рф техінку до кордону з Україною

0
Загроза з Білорусі: чи перекидає рф техінку до кордону з Україною
На території Білорусі станом на зараз відбувається ротація підрозділів РФ. Тих окупантів, які вже пройшли підготовку в Білорусі, виводять на територію Росії, щоб перекинути на схід України. А на територію Білорусі будуть заведені нові підрозділи для навчань.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, пише телеканал Київ.

"Близько 9-10 тисяч військових РФ перебували на території Білорусі. Вони переважно залучені у спільних навчаннях або проходженні підготовки. Періодично відбувається ротація цих підрозділів. Власно, це відбувається і зараз. Ті підрозділи, які вже пройшли підготовку, виводяться на територію Росії для того, щоб посилити угрупування російських військ на сході нашої країни", - сказав речник.

За його словами, прикордонна служба наразі не фіксує переміщення особового складу чи військової техніки РФ біля кордону.

"Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою. По той бік кордону немає достатнього угруповання, яке могло б здійснити вторгнення на територію України", - додав Демченко.

Втім, речник ДПСУ наголосив, що ворога не можна недооцінювати і треба бути готовими до розвитку будь-якої ситуації. Тож українські бійці продовжують укріплювати лінію кордону, щоб всі Сили оборони мали можливості відбити будь-яку атаку.

Окрім того, Білорусь продовжує підтримувати Росію, надаючи свою військову інфраструктуру, повітряний простір та бази.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні