Коли звертатися до флеболога*

0
-2
Коли звертатися до флеболога*
Поширена скарга, з якою звертаються до флеболога - варикоз. Варикозне розширення вен провокує втому в ногах, набряклість та появу характерної судинної сіточки на нижніх кінцівках. Варикоз у запущеному вигляді лікують хірургічним шляхом та за допомогою лазера.

“На ранній стадії хвороби допоможе носіння компресійного трикотажу та фізіотерапія”, - розповідає флеболог в Києві, що приймає пацієнтів у медичному центрі Mediland. Тож, як розпізнати недугу та коли потрібно звернутися до флеболога, щоб не запустити варикоз до стану, коли потрібно лягати під ніж?

Чому зʼявляється варикоз



Медична причина появи варикозу - проблеми у роботі клапанного апарату вени. Під час ходіння кров має циркулювати по судинах, попри вертикальне положення тіла. В уражених варикозом венах цей процес порушений - кров застоюється, судини розтягуються та втрачають еластичність.

Як і будь-яке захворювання, варикоз має групу ризику, до якої входять такі особи:

  • що працюють стоячи або сидячи;

  • мають надмірну вагу або страждають від ожиріння;

  • ведуть малорухливий спосіб життя;

  • вагітні жінки;

  • мають спадкову схильність до варикозної патології.



Якщо варикоз виявлений на ранній стадії, проблема швидко вирішується під час носіння компресійного трикотажу та прийому медикаментів.

У запущених стадіях допоможе хірургія вен https://mediland.ua/ua/metody-likuvannya/hirurgiya, а саме ендовазальна коагуляція (ЕВЛК) за допомогою лазера або склеротерапія - склеювання вен шляхом введення в уражену судину склерозанта.

Коли потрібна допомога флеболога



Варикоз має виражену симптоматику, яку важко сплутати з іншими недугами. Ось ці симптоми мають насторожити пацієнта:

  • поява судинних “зірочок”, пігментація шкіри ніг;

  • перекручування вен, поява вузлів, що відчуваються на дотик;

  • печіння у мʼязах кінцівок;

  • біль під час ходіння;

  • відчуття пульсації у ногах;

  • нічні судоми в литках.



Перелічені вище симптоми свідчать про проблеми з судинами, тому пацієнтові потрібно записатися до флеболога якнайшвидше. Це вузькопрофільний спеціаліст, і приймають такі лікарі лише у приватних медичних центрах.

Одним з таких є київський медцентр "Меділенд", де є необхідне для діагностики та лікування судинних хвороб обладнання. Зокрема, рентгенівське обладнання для діагностики венозних патологій, системи радіочастотної абляції, різні хірургічні установки.

Як відбувається первинний прийом у флеболога



Як і будь-який візит до лікаря, консультація флеболога починається з опитування пацієнта та збору анамнезу. Фахівець дізнається про можливу спадковість захворювання, спосіб життя пацієнта, аналізує скарги. Тільки після цього спеціаліст оглядає пацієнта та пальпує уражені ділянки ніг.

Додатково проводять УЗД вен та інші діагностичні обстеження. І вже потім розробляють схему лікування - консервативним або хірургічним методом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Щоб переглянути додані коментарі до даного матеріалу потрібно оплатити ваш профіль.
Перейти до оплати

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні