Як довго людина може обходитися без сну і що станеться

0
Як довго людина може обходитися без сну і що станеться
Люди іноді можуть проводити без сну 24 години поспіль. Але таке порушення нормального ритму призводить до того, що людинаприпиняє відрізняти сон від реальності. Тобто мозок вимагає сну і тому людина перебуває на тонкій межі між сном і неспанням.

Про результати нового дослідження пише Live Science, пише ТСН.

У людей, які не спали цілу добу, можуть розвинутися галюцинації, і вони можуть ставати дуже неуважними, адже знижується активність мозку. Вчені кажуть, що у таких людей з'являється невиразне мовлення, мозок перестає приймати адекватні рішення, погіршується пам'ять, з'являється дратівливість, порушуються слух та зір.

За словами Елона Евідена з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, майже неможливо провести без сну кілька тижнів. Навіть після 24 годин неспання мозок неминуче змусить організм заснути.

Як показують дослідження наслідків дуже тривалого недосипання, то за 36 годин у людини, яка стільки часу провела без сну, може розвинутися гормональний дисбаланс і сповільнитися метаболізм. Що стосується наслідків недосипання протягом 72 годин, тобто трьох днів, то в такому разі до всього перерахованого вище людина відчуватиме сильну тривогу, жахливу депресію, з'являтимуться постійні галюцинації і тіло людини не зможе нормально виконувати свої функції.

1964 року американський школяр провів без сну 264 години – 11 діб. Це найвідоміший експеримент з неспання. Результати повідомляють, що наприкінці останнього дня хлопець став параноїком та почав бачити галюцинації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні