--> Яка щоденна звичка погіршує роботу серця | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Яка щоденна звичка погіршує роботу серця

4
Яка щоденна звичка погіршує роботу серця
Відсутність регулярного нічного відпочинку погано впливає на роботу серця, а також може стати причиною виникнення атеросклерозу.

Авторкою дослідження виступила Келсі Фулл, доцентка відділення епідеміології у Вандербільті, яка зазначила, що це вперше вчені змогли довести зв'язок між атеросклерозом та недостатньою тривалістю сну, пише ТСН.

В дослідженні взяли участь дві тисячі пацієнтів віком від 45 до 84 років, які не мали жодного серцево-судинного захворювання. Всі вони носили спеціальні наручні пристрої, які визначали тривалість неспання та сну. Також пацієнти заповняли щоденники та взяли участь в одному нічному дослідженні, під час якого вчені вимірювали фази сну, дихання, частоту серцевих скорочень, час пробудження й засинання.

Завдяки дослідженню було виявлено, що люди з нерегулярною тривалістю сну мають більшу схильність до розвитку атеросклерозу (утворення на стінках артерій бляшок). Своєю чергою хвороба призводить до звужування артерій, блокується приток крові, поживних речовин і кисню до органів.

Якщо різниця тривалості сну становить понад дві години на тиждень, на 12% збільшується ймовірність утворення у людини каротидних бляшок. Також збільшується і ймовірність звуження периферичних артерій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ



Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

Amazing stuff. Cheers!
buy term papers term papers buy help me write my research paper term papers help
Відповісти

Truly a good deal of excellent facts.
reddit do my homework pay someone to do my spanish homework idk how to do my homework do my geometry homework
Відповісти

Appreciate it. Loads of postings!
college application essay help https://bestcheapessaywriters.com the value of a college education essay https://helptowriteanessay.com
Відповісти

Thanks, Ample information!
help me write a business plan for free history essay writer perfect essay writer
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні