Волинянину за смертельну ДТП присудили 2 роки умовно

1
Волинянину за смертельну ДТП присудили 2 роки умовно
Чоловік, авто якого на Волині зіткнулося з велосипедистом, що згодом від травм помер у лікарні, отримав два роки умовно.

Рішення у справі Ківерцівський районний суд Волинської області виніс 31 березня 2023 року, пише ВСН.

Як йдеться за матеріалами справи, суд визнав, що чоловік, який 3 вересня 2020 року рухався автомобілем «Мерседес» по вулиці Київській у Ківерцях, допустив зіткнення з велосипедистом. Другий від отриманих тілесних ушкоджень згодом помер у лікарні.

Зазначається, що причиною виникнення аварії стало порушення водієм Правил дорожнього руху.

Він у залі засідання свою вину повністю визнав, шкоду потерпілому відшкодував у повному обсязі і повідомив: близько 8 ранку їхав на роботу по вулиці Київській, перед ним раптово виїхав велосипедист, він намагався його оминути, повернувши автомобіль вліво, тому виїхав на зустрічну смугу, зачепивши бампер велосипеда, внаслідок чого велосипедист впав на лобове скло автомобіля, потім на капот і на асфальт. Звернути вправо не міг, бо там був бордюр та дерево, тому він зреагував звернути вліво.

До слова, ці слова підтвердили й свідки ДТП, а син потерпілого, який не був очевидцем аварії, а про це дізнався від брата через телефон, претензій до потерпілого не має.

Суд дійшов висновку, беручи до уваги наступні моменти: визнання вини та розкаяння, відшкодування збитків, позитивну характеристику з роботи, відсутність судимості раніше, порушення ПДР велосипедистом, наявність на утриманні двох неповнолітніх дітей та догляд за батьком, оскільки брат мобілізований з червня 2022 року. Обвинуваченому призначили покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки з 2 роками умовно і 1 роком позбавлення права на керування транспортним засобом

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це він що ''відшкодував шкоду'' мертвій людині??? Ну знаєте це вже ні на який ''глобус не налазить''!!!
Як можна ''відшкодувати'' смерть людин? !!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні