--> Росія виведе з Білорусі 2 тисячі військових для наступу на Донбасі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Росія виведе з Білорусі 2 тисячі військових для наступу на Донбасі

0
Росія виведе з Білорусі 2 тисячі військових для наступу на Донбасі
Білорусь продовжує підтримувати Росію у війни проти України. Однак, ударного угрупування, яке б було готове здійснити вторгнення на територію України на цьому напрямку підрозділи розвідки України не відмічають.

Про це на брифінгу сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, пише Суспільне.

"Білорусь надає свою територію для російських військ. Зокрема, для проведення підготовки надає свій повітряний простір. Також відбуваються спільні навчання між підрозділами Білорусі та Росії. Але переважно російські військові задіяні там для підготовки", — сказав речник ДПСУ.

За його словами, після проведення підготовки у російських військах відбувається ротація.

"Нам відомо, що наразі відбулися такі заходи із виведення частини російських підрозділів з Білорусі на територію Росії, після завершення підготовки. Раніше ми повідомляли, що на території Білорусі знаходиться близько 4 тисяч російських військових. Після початку цих заходів їхня кількість ще знизиться", — зауважив Демченко.

За даними ДПСУ з Білорусі виведуть близько 2 тисяч російських військових, які РФ надалі планує залучити до бойових дій на Донбасі. А у підрозділах білоруської армії, яка знаходиться у на прикордонних територіях з Україною, за словами Демченка "нічого не змінилося".

"Вони знаходяться на певній віддаленості від кордону. Не змінені ні характер їх дій, ні їх кількість. Але, попри все це, ми маємо бути готовими до будь-якого розвитку ситуації, бо ми розуміємо підступність противника", — каже Демченко.

ДПСУ робить все необхідне для укріплення лінії кордону і прикордоння. Як і раніше, з нашого боку відбуваються всі необхідні дії для укріплення як лінії кордону, так і прикордоння.

"Щоб всі складові Сил оборони, а це і підрозділи ДПСУ, які знаходяться на передньому краї, а також інші складові, які посилюють ці напрями, мали всі можливості, щоб відбити будь-яку атаку, яка раптом відбудеться із цього напрямку, або протидіяти будь-яким провокаціям на цій ділянці", — підсумував речник ДПСУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні