Скільки військових рф вторглися у Київську область у лютому 2022 року

0
Скільки військових рф вторглися у Київську область у лютому 2022 року
Росіяни, які рухалися до Києва колонами, постійно стикалися з різними перешкодами. Невеликий загін українських спецпризначенців виводив з ладу перші три бойові машини, після чого атакував конвой.

На початку повномасштабного вторгнення 70 тисяч російських військових та 7000 бойових машин із 35-ї загальновійськової армії РФ зайшли на територію України з боку Білорусі, розповів заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк в інтерв'ю "РБК-Україна", опублікованому 11 квітня.

За словами заступника міністра оборонного відомства, росіянам вдалося подолати 115 км і досягти своєї мети, але вони повністю використали паливо. Однак дозаправлення техніки росіян не судилося статися завдяки оперативній реакції української армії.

"Для подальших наступальних дій на Київ їм потрібно було дозаправлення. Бензовозам з паливом залишилося їхати менш як годину. Але сили опору України звернули увагу на конвой завдовжки 64 км і не допустили його до військ. Тих самих, які були готові оточити Київ", - розповів Павлюк.

Топчиновник МО України розповів, що протягом усього шляху в глиб України росіяни постійно стикалися з різними перешкодами: пробки на вузьких дорогах, затоплених водою тощо. Крім того, невеликий підрозділ українських спецпризначенців із 30 осіб виводили з ладу перші три бойові машини, після чого атакували конвой.

"Оскільки він <конвой> став довшим і закоркованим, наші військові здійснювали руйнування мостів. У росіян була нечисленна охорона — приблизно 2 тисячі солдатів. І вони так і не змогли прорватися крізь перешкоди, створені Силами оборони", - згадує Павлюк.

Як зазначив заступник міністра оборони, логістика окупантів перебувала у такому стані всюди. При цьому дії та маневри Сил оборони України, навпаки, удосконалювалися з кожним разом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні