На виробництві загинули двоє чоловіків

0
На виробництві загинули двоє чоловіків
Кіровський районний суд міста продовжує розгляд справи щодо загибелі двох працівників під час будівельних робіт на одному з підприємств у Кропивницькому. Обвинувачені клопотали про закриття кримінального провадження.

За матеріалами судової справи, трагедія сталася 10 січня 2020 року у Кропивницькому. Тоді працівники ТОВ «Буденерготорг» на території підприємства «Придніпровський ОЕЗ» випробували палі. Паля – це залізобетонний стрижень, який заглиблюють у землю для міцності фундамента будівлі.

Під час випробування паля у спецмашині зламалася і придавила двох працівників. Від отриманих травм чоловіки загинули на місці.

У загибелі звинуватили чотирьох людей: трьох з них звинуватили у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, ще одного – у порушенні вимог охорони праці службовою особою підприємства.

Вже у 2023 році сторона захисту обвинувачених подала клопотання щодо закриття кримінального провадження. Аргументували це тим, після повідомлення про підозру закінчився строк досудового розслідування. При цьому посилалися на те, про завершення розслідування, а отже і права на доступ до матеріалів справи не було повідомлено належним чином.

«Суд відзначає слушними доводи захисту в тій частині, що прокурор не доручала слідчому повідомити про завершення досудового розслідування та такого повідомлення сама не робила. Однак вказана обставина не є підставою закриття кримінального провадження на стадії підготовчого судового засідання, а є предметом судової оцінки під час судового розгляду», – йдеться у рішенні суду.

Також суд відмовився повертати обвинувальний акт прокурору, про що також клопотала сторона захисту.
Наступне судове засідання у цій справі призначили на 19 квітня 2023 року. На нього викликали учасників судового провадження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні