--> Війна триває: на Волині готують цивільні війська. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Війна триває: на Волині готують цивільні війська. ВІДЕО

0
Війна триває: на Волині готують цивільні війська. ВІДЕО
Навчальний тренувальний центр «Тернове Поле», що на Волині, проводить навчання для бійців ЗСУ, ТрО, ДФТГ, ДСНС, патрульної поліції та інших структур. З початку повномасштабного вторгнення понад 15 тисяч бійців ЗСУ пройшли підготовку у цьому центрі. Ба більше, навчання можуть пройти й цивільні.

Про це інформує Конкурент.

Прессекретарка центру Анна розповіла, що організація проводить навчання з восьми військових дисциплін для бійців та з трьох для цивільних людей. Звичайно, що для предметів для військових значно більше, проте пересічні люди також отримують необхідні базові знання.

«Для цивільних громадян ми проводимо навчання з трьох військових дисциплін – тактична медицина, тактико-спеціальна підготовка й управління БпЛА. Щодо військового контингенту, то тут список значно більший. Бійців ми навчаємо тактичній медицині, тактико-спеціальній підготовці, вогневій підготовці, управлінню БпЛА, інженерній фортифікації, міно-підривній діяльності, саперній справі, зв'язку та військовій топографії», – розповідає комунікаційниця.

Свою роботу організація розпочала минулого року. Тоді на базі Батальйону Оперативного Реагування Луцька й виник навчально-тренувальний центр. З початку вторгнення росії в Україну було багато охочих записатися до лав армії, але брали не усіх. Тому чимало людей записувалось у добровольчі батальйони. Щоправда, у багатьох не було відповідного досвіду.

Спочатку навчання проводили самостійно, адже у складі батальйону вже були досвідченні бійці. Проте для ще якіснішої підготовки вдалось залучити не тільки українських, а й закордонних інструкторів. Це фахівці з США, Ірландії, Фінляндії та Литви. Завдяки плідній співпраці вдалось створити навчально-тренувальний центр, у якому тренуються ДФТГ, ТрО, ДСНС, працівники патрульної поліції та інших структурних підрозділів.

У ТНЦ «Тернове поле» зазначають, що і цивільні, і військові мають пройти підготовку з тактичної медицини. Вважається, що боєць, який такої не пройшов, – небезпечний на полі бою. У центрі кажуть, що такі знання будуть в пригоді й у повсякденному житті.

«Тактичну медицину мають пройти всі військові, тому що боєць, який не пройшов такмед, вважається небезпечним на полі бою. Кожен військовослужбовець повинен знати, як надати допомогу самому собі й за потреби зуміти врятувати життя побратима. До того ж, такі знання нам необхідні і в цивільному житті, а не лише на полі бою», – розповідає представниця організації.

До того ж, у центрі діє спеціальний підрозділ, у якому фахівці проводять конструювання БпЛА. Завдяки цьому відділу вже сконструювали унікальний літальний апарат, що без підзарядки працює чотири години. Зараз йде робота над тим, аби збільшити кількість годин до шести.

Волинська область не знаходиться в тилу, і в будь-який момент може стати місце ведення активних бойових дій, адже межує з Білоруссю. Саме тому волиняни мають сконцентруватися та проходити такі навчання, щоб у потрібний момент зуміти захистити себе.

«Волинь, не є тилом, тому що ми знаходимося у прикордонні й в будь-який момент ми можемо стати червоною зоною. Я вважаю, що волиняни повинні максимально сконцентруватися і проходити військові навчання для того, щоб у випадку гострої ситуації мати змогу взяти зброю. Війна в країні триває, війна жорстока і війна кривава. Кожен, хто має можливість повинен стати на захист нашої країни», – говорять у тренувальному центрі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні