Чоловік стільцем до смерті забив двох дітей

0
Чоловік стільцем до смерті забив двох дітей
6 січня 2021 року приблизно о 23 годині у одному з готельно-ресторанних комплексів Тячева сталося страшне вбивство, пише Карпатський об'єктив.

Лихо ніщо не віщувало. Пара познайомилася у одній із соцмереж, активно спілкувалася протягом певного часу. Чоловік проявляв до жінки знаки уваги і запросив до себе у гості, аби разом провести зимові свята. 30-річний Василь Цех із Буштина був неодруженим, тому 35-річна Людмила Стрельчук, погодилась, очевидно, розраховуючи, що з закарпатцем у неї складуться нормальні стосунки і вони житимуть разом. Тим більше, що жінка мала на утриманні двох діточок, яких виховувала без батька.

Її 9-річна донька Мартіна народилася, коли українка жила і працювала в Італії. Утім стосунки з батьком дитини не склалися і разом із дівчинкою Людмила повернулася додому. Дворічний Демид народився вже у Кам’янці-Подільському. Проте і з тим чоловіком у жінки не вийшло створити повноцінну родину і пара розійшлася.

Не поталанило нещасній і з закарпатцем, який завдав їй такого душевного болю, який навіть важко собі уявити.

Але тоді вона ще про це не знала…. Тому з Василем Люда приїхала знайомити сина з донькою, як із майбутнім вітчимом.

Що ж сталося у ту фатальну ніч

Напередодні Різдвяних свят Василь із Людмилою вирішили на Святий вечір не ходити колядувати ні до кого зі знайомих чи родичів, а поїхали відпочити до Тячева. Там обрали готельно-ресторанний комплекс із гарним сервісом і разом відправились у сауну. Думали, що приємно проведуть час разом із дітками, відпочинуть, поговорять у спокійній романтичні атмосфері про своє…особисте…

Однак там приблизно о 23 годині між парою несподівано спалахнув конфлікт. На той момент Василь був у стані алкогольного сп’яніння.

Суперечка тривала недовго, бо чоловік був у неадекватному стані і одразу перейшов до бійки. Лупцював нещасну знайому так, що вона мало не померла. Відтак він добрався і до діточок, які страшенно перелякалися через те, що побачили закривавлену матір, яка лежала на підлозі непритомною. Малеча явно дратувала Василя, бо він вирішив не церемонитися і з хлопчиком та дівчинкою. Закарпатець вхопив стілець і ним забив дітей до смерті.

Керівник сауни почув галас і викликав поліцію. Правоохоронці прибули дуже швидко, але Цех на той момент уже втік. Відчинивши двері, персонал комплексу разом із поліціантами побачили моторошну картину – поламані стільці, кров на підлозі, мертвих дітей та жінку, яка нерухомо лежала без тями.

На місце події прибули і лікарі, утім Мартіна та Демид були вже мертвими. Людмилу госпіталізували до реанімаційного відділення Тячівської районної лікарні у дуже важкому стані. Лише завдячуючи професійності лікарів жінка вижила.

Василя ж правоохоронці невдовзі затримали. Далеко втекти йому не вдалося…

Прийшовши через декілька діб до тями, Стрельчук повідомила лікарям, що їй потрібно одужувати, щоб «доглядати за дітьми». Моторошну новину про те, що сина та доньки немає, від неї довго приховували. Виписали її аж наприкінці січня. У медичній установі нещасна провела майже місяць.

Маленьких Мартину та Демида поховали у Кам’янці-Подільському.

За словами місцевих мешканців, Цех до Людмили виявляв агресію не вперше. Як наголосили знайомі родини, у новорічну ніч Василь побив рідних, через що до сім’ї навіть приїжджала поліція. Аби сховатися від відповідальності, чоловік втік і переховувався від правоохоронців у дворах сусідів. Також мешканці Буштина запевняли, що Василь вживає наркотики і є дуже психічно неврівноваженою людиною.

За страшний злочин – довічне покарання

Цікаво, що у суді свою провину чоловік визнав лише частково. Тим не менше, протягом усього слідства від самого моменту затримання він перебував під вартою без можливості внесення застави.

Ось як прокоментували вирок у Закарпатській обласній прокуратурі:

«Ювенальні прокурори Закарпатської обласної прокуратури відстояли у суді призначення для мешканця Тячівщини найсуворішого покарання – довічного позбавлення волі – за закінчений замах на умисне вбивство кількох осіб та вбивство двох малолітніх дітей, вчинене з особливою жорстокістю (ч. 2 ст. 15 п.п. 1, 4 ч. 2 ст. 115, п.п. 1, 2, 4 ч. 2 ст.115 КК України) », – розповіла «Карпатському об’єктив» речниця прокуратури Катерина Хижняк.

Вона також додала, що суд зобов‘язав обвинуваченого відшкодувати потерпілій стороні 2,4 млн грн за цивільними позовами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні