Почуття, які часто плутають з коханням

0
Почуття, які часто плутають з коханням
Кохання - найвище з усіх людських почуттів на землі. Зустріти свою рідну душу і пронести кохання крізь роки та труднощі, мріє майже кожна людина.

Деколи люди зустрічають свою половинку ще в юності й одразу розуміють, що почуття серйозні. А хтось роками шукає "свою" людину, з якою їй буде добре і часто помиляється, пише РБК-Україна.

Відчуття комфорту
Люди, з якими нам неймовірно комфортно проводити час і бути поруч, зустрічаються досить часто. Такі партнери дають відчуття тепла та безпеки, з ними можна поговорити про все у світі.

І таке відчуття часто говорить про початок кохання, але зовсім не говорить про те, що це почуття є вже чи обов'язково буде. Іноді комфорт буває без жодних глибоких почуттів, наприклад, у друзів.

Романтизм
Існують особи, які живуть не реальністю, а фантазіями. Зазвичай, це дуже творчі люди, які можуть присвятити іншій людині вірш чи пісню. Але всі чарівні слова - це лише політ фантазії. Недарма мистецтво є найвищим проявом творчих здібностей людини.

Однак посвята віршів чи музики, написана картина та інші романтичні прояви талантів – не є справжнім коханням. Часом любов для них – об'єкт їхньої творчості, а не почуття.

Спільна мова
Взаєморозуміння та спільну мову можна знайти майже з будь-якою людиною на планеті, якщо поставити таку мету. Деколи буває так, що у людей швидко з'являється емоційний зв'язок або повне розуміння одне одного. В основному це проявляється загальними поглядами на життя, інтересами та точкою зору на важливі теми.

Але й така людина не обов'язково ваша друга половинка. Ви могли виховуватись у схожих умовах, у схожих соціальних прошарках. Такий зв'язок може давати відчуття близькості та єдності, але коханням тут не пахне.

Сексуальна привабливість
Ох, скільки чоловіків і жінок стали жертвою цього обману. Пристрасть і сексуальний потяг помилково вважали за кохання, створювали шлюби, пари, а потім усе розсипалося на дрібні шматочки.

А вся річ у тому, що під час кохання та під час оргазму, в кров викидаються одні й ті самі гормони. Різниця лише в інтенсивності та швидкості виникнення цих гормонів.

Під час сексу гормони викидаються швидко, вони затуманюють мислення та розум. І коли приходить насичення один одним, багато хто виявляє, що поняття не мають, хто ж поруч із ними перебуває.

Сум за минулим коханням
Розрив з партнером приносить гіркоту, біль, самотність та смуток. Згодом неприємні спогади починають витіснятися - цей процес є захистом для психіки. А ось приємні моменти починають спливати все яскравіше.

Людині починає здаватися, що вона упустила своє щастя і справжнє кохання. Саме на цій хвилі відбуваються всі "повернення" та возз'єднання. Але у 99,99% випадках – це ілюзія і насправді відбувається романтизація минулих стосунків. І це теж зовсім не кохання.

Захоплення
Дуже часта пастка, оскільки ці емоції часто плутають зі справжніми почуттями. Захоплення – це визнання сили, здібностей, досягнень, краси. Воно блищить яскравими фарбами та цей блиск приховує недоліки партнера.

Блиск згодом змеркне, а під ним виявиться справжня людина з величезною кількістю негативних рис характеру.

А часом і ми самі втрачаємо голову, коли хтось захоплюється нами та впевнені, що закохані у цю людину.

Зв'язок після самотності
Люди страждають від самотності значно частіше, ніж ми можемо припустити. Самотні люди намагаються використати будь-яку можливість, щоб позбутися порожніх вечорів та холоду в ліжку.

Навіть найбезневинніший флірт чи знак уваги може здатися справжніми почуттями. І насправді це до реальних почуттів жодного стосунку не має.

Жалість
Вона можлива за наявності чутливості та здатності виявляти співчуття. І вона є важливою складовою кохання. Раніше навіть казали, що "жаліє, значить любить". І жалість виявляти повинні обидва – і чоловік, і жінка.

Але жалість і здатність пожаліти іншу людину, виявити співчуття і підтримати - не є самим проявом істинних почуттів.

Турбота
Деколи це перший прояв кохання, з яким стикаються багато людей. Турботи потребують багато людей, навіть самодостатні та сильні. За природою людина потребує турботи з перших днів життя, а дорослому віці її відчайдушно не вистачає. Через турботу ми отримуємо сигнал: "ти важливий", "ти потрібний".

Закохатися в людину, яка піклується, можна дуже легко. Це називається механізм проєкції. Але справжнє кохання – це значно більше, ніж просто турбота.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні