Як навчитися легко прокидатися зранку

0
Як навчитися легко прокидатися зранку
Різкий підйом відразу після сигналу будильника дає надмірне навантаження на систему кровообігу. Як зробити момент пробудження комфортнішим, пояснили лікарі, інформує Ukr.Media.

Полежати в ліжку деякий час, як слід потягтися, стати без поспіху — це не тільки приємний, але й корисний для здоров'я спосіб розпочинати новий день, розповіли медики.

Різкий перехід з горизонтального положення у вертикальне — це навантаження на кровообіг. Тому після того, як ви почуєте будильник і настане процес пробудження, потрібно ще на якийсь час залишитися в ліжку і виконати потягуючі вправи, розім'яти м'язи, що застоялися.

Потяг має бути неквапливим, без особливих фізичних зусиль, без больових відчуттів, тоді він допоможе плавно активізувати кровообіг і перейти від сну до неспання. Лікарі уточнили, які саме дії спричиняють потрібний ефект.

Зазвичай тягнуть пальці ніг, стопи до себе, можна потягнутися в кульшових суглобах, у колінах, вигнути спину, закинути руки, потягнути шию. Після цього можна поступово, без різких рухів вставати.

Якщо не дотримуватися цього правила, то щоранку ви відчуватимете різкий відтік крові від мозку при переході з горизонтального у вертикальне положення, продовжив він.

Насамперед, це так званий ортостатичний колапс, тобто різка втрата тиску через раптовий перехід з горизонтального положення у вертикальне. Йде відтік крові від головного мозку, настає запаморочення, людина може втратити рівновагу, впасти, отримати травму. У крайньому випадку людина може втратити свідомість, застерегли фахівці.

Потягуючі рухи в ліжку ніякої зарядки замінити не можуть, вони служать лише для того, щоб підготувати тіло до переходу з горизонтального положення у вертикальне. Це підготовка до зарядки, а не її заміна — для всіх людей, за винятком тих, які змушені дотримуватися постільного режиму і не можуть повноцінно рухатися. Для здорових людей — ні, додали лікарі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні