Колишньому українському нардепу загрожує 15 років в'язниці. ФОТО

0
Колишньому українському нардепу загрожує 15 років в'язниці. ФОТО
Колишнього народного депутата України ІХ скликання від наразі забороненої партії ОПЗЖ Олега Волошина судитимуть за державну зраду.

До суду скерований обвинувальний акт за фактами вчинення державної зради та нанесення умисного легкого тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 125 КК України), повідомляє Офіс Генерального прокурора, а ДБР уточнює, що йдеться саме про Волошина.

Як встановлено розслідуванням, екснардеп допомагав Росії та її представникам проводити підривну діяльність проти України. Також він поширював висловлювання, спрямовані на створення в суспільстві проросійських настроїв. Крім того, чоловік виправдовував та вважав законним створення на території України самопроголошених так званих "ЛНР/ДНР".

Його дії шкодять суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України, її державній, економічній та інформаційній безпеці. Крім того, екснардеп заподіяв умисне легке тілесне ушкодження активісту.

Волошину загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років. Проте встановлено, що напередодні повномасштабного вторгнення Росії обвинувачений покинув Україну та зараз перебуває в Росії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні