Через лікарку швидкої померло двоє маленьких дітей: що сталося

0
Через лікарку швидкої померло двоє маленьких дітей: що сталося
За да­ни­ми слідс­тва, у жов­тні 2020 ро­ку піз­но вве­че­рі сім’я хмель­ни­чан — ма­ти та ді­ти ві­ком 4 і 9 ро­ків — від­чу­ли не­ду­гу.

При­пус­ка­ючи, що це хар­чо­ве от­ру­єн­ня або ро­та­ві­рус­на ін­фекція, вно­чі вик­ли­ка­ли «швид­ку», пише День за днем.

На вик­лик при­їха­ла лі­кар­ка у скла­ді бри­га­ди екс­тре­ної ме­дич­ної до­по­мо­ги. Во­на не в пов­ній мі­рі про­ве­ла об­сте­жен­ня, щоб ви­яви­ти по­тен­цій­ні при­чи­ни ну­до­ти і блю­ван­ня у ді­тей. У під­сумку вста­но­ви­ла хво­рим не­вір­ний ді­аг­ноз.

Ко­ли швид­ка до­по­мо­га при­їха­ла вдру­ге, 4-річ­ний хлоп­чик вже не ди­хав, його стар­ший брат по­мер че­рез два дні в ре­ані­ма­ції. Ви­яви­ло­ся, що ді­ти от­ру­їлись чад­ним га­зом.

Про­ку­ро­ри Хмель­ницької об­ласної про­ку­ра­ту­ри нап­ра­ви­ли до су­ду об­ви­ну­валь­ний акт від­носно лі­кар­ки стан­ції екс­тре­ної ме­дич­ної до­по­мо­ги за фак­том не­на­леж­но­го ви­ко­нан­ня про­фе­сій­них обов’яз­ків, що спри­чи­ни­ло тяж­кі нас­лідки не­пов­но­літ­нім (ч. 2 ст. 140 КК Ук­ра­їни).

До­су­до­ве роз­слі­ду­ван­ня у кри­мі­наль­но­му про­вад­женні здій­сню­ва­ли слід­чим уп­равлін­ням ГУНП у Хмель­ницькій об­ласті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні