--> Військовий через релігію відмовився виконати наказ командира: як його покарали | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Військовий через релігію відмовився виконати наказ командира: як його покарали

0
Військовий через релігію відмовився виконати наказ командира: як його покарали
У Львові до 6 місяців арешту засудили молодшого сержанта Держприкордонслужби через відмову виконати наказ командира.

Про це йдеться у вироку Личаківського районного суду м. Львова.

За даними суду, 26 лютого 2022 року солдата запасу було призначено на посаду інспектора прикордонної служби 2 категорії - оператора відділення технічних засобів охорони кордону відділу прикордонної служби.

25 липня 2022 року він в усній та письмовій формі відмовився виконати указ командира щодо службового відрядження в іншу частину для підготовки особового складу.

На суді військовий свою провину визнав та пояснив, що відмовився виконати наказ через "релігійні переконання", які забороняють йому брати до рук зброю.

Суд визнав молодшого сержанта винним за ч.4 ст.402 КК України та засудив до 6 місяців арешту. Цей вирок ще можна буде оскаржити в апеляційному суді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні