--> Чоловік після розлучення відсудив у дружини половину вартості за її молочні залози | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чоловік після розлучення відсудив у дружини половину вартості за її молочні залози

0
Чоловік після розлучення відсудив у дружини половину вартості за її молочні залози
Солом'янський районний суд міста Києва опублікував рішення, у якому йдеться про розподіл спільного майна подружжя. Суд визнав молочні залози дружини спільним майном і задовольнив вимогу чоловіка про стягнення половину вартості цієї неподільної речі.

Про це повідомили у спільноті Ради адвокатів України.

Встановлено, що у 2016 році була здійснена операція по ендопротезуванню молочних залоз, яка коштувала 172 тис. грн, тобто €6000.

Статтею 183 Цивільного кодексу України передбачено, що неподільною є річ, яку не можна поділити без втрати її цільового призначення. У статті 364 ЦК України також зазначено, що якщо виділ у натурі частки із спільного майна не допускається згідно із законом або є неможливим, співвласник, який бажає виділу, має право на одержання від інших співвласників грошової або іншої матеріальної компенсації вартості його частки.

Оскільки молочні залози жінки є неподільними, за рішенням суду на неї витрачались грошового кошти з сімейного бюджету. Згідно з цим, чоловік має право отримати відшкодування половини вартості суми за операцію, тобто 93974 грн, які еквівалентні €3000.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні