--> Чому Україну перестали атакувати з території Білорусі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому Україну перестали атакувати з території Білорусі

0
Чому Україну перестали атакувати з території Білорусі
Російські літаки й безпілотники перестали злітати з білоруських аеродромів після невдач окупаційної армії в Україні. Керівництво РБ обмежило співпрацю з агресором.

Про це командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів в інтерв'ю Укрінформу.

"Не літають тому, що після невдалого вторгнення армії Росії з території Білорусі, наступних невдач на нашому сході та півдні керівництво Білорусі обмежило свою співпрацю з Росією до постачання озброєння, боєприпасів, а також надання полігонів для підготовки мобілізованих", - пояснив він.

При цьому РФ і Білорусь пов'язані договором про створення "Союзної держави", який передбачає спільне патрулювання повітряного простору над країнами. Тому на території Білорусі все ще залишаються російські літаки й вертольоти.

"До 6 квітня цього року на території Білорусі перебували три літаки МіГ-31К, які є носіями аеробалістичних ракет "Кинджал". А на даний час на території Білорусі все ще залишається 13 літаків: Су-34 – 8 одиниць, Су-30СМ – 3 одиниці, Су-24МР – 2 одиниці. Також ми спостерігаємо там 12 гелікоптерів Мі-8, Мі-24, Мі-28Н повітряно-космічних сил Росії", - зазначив Наєв.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні