Стало відомо, коли почне спадати вода після підриву Каховської ГЕС

0
Стало відомо, коли почне спадати вода після підриву Каховської ГЕС
Спад рівня води після підриву Каховської ГЕС у Херсонській області орієнтовно почнеться після 20-го червня.

Про це повідомив заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олександр Краснолуцький в ефірі телемарафону, пише ТСН.

За його словами, затоплення відбувається як Правобережжя, так і Лівобережжя, яке на сьогодні окуповане російськими військами. Відповідно, туди українська влада наразі не має доступу, а окупанти не проводять жодних заходів із порятунку місцевих.

"За нашими прогнозами, ще декілька днів вода буде прибувати. Потім вона буде стояти й десь ближче до 20-х чисел червня почне спадати", - зазначив він.

Він додав, що лише після спаду води можна буде оцінити наслідки підтоплення на територіях, які контролює Україна а на окупованих - після повної деокупації.

Яка ситуація із підтопленням на Херсонщині станом на 8 червня
Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у ранковому відеозверненні, що станом на ранок 8 червня затоплено вже 600 кв. км територій області. Найважча ситуація – на окупованому лівобережжі Дніпра. За його словами, середній рівень підтоплення становить 5,61 м.

Станом на шосту ранку небезпечні території покинули майже 2000 людей. Найбільше евакуювали з мікрорайону Корабел, що у Херсоні, – 1495 осіб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні