На Волині приміщення ветлікарні продали майже за 900 гривень. ФОТО

1
На Волині приміщення ветлікарні продали майже за 900 гривень. ФОТО
У селі Велика Глуша Камінь-Каширської громади з молотка за копійки продали приміщення, в якому кілька десятків років знаходилась сільська ветеринарна лікарня.

Про це пише Інсайдер Медіа.

У рамках малої приватизації, Фонд державного майна України виставив на продаж десятки об’єктів нерухомості на Волині. Серед них – адмінбудівлі, гаражі, земельні ділянки, колишні ФАПи, і приміщення ветлікарень.

Мова йде не про великі комерційно-привабливі об’єкти, а про типову сільську і районну інфраструктуру. Однак, завдяки тому, що нині, система продажів державного майна передбачає торги у формі різних аукціонів «без умов», гібридних голландських чи трираундових англійських аукціонів. Таким чином, одні об’єкти нерухомості, які Фонд державного майна порахував не потрібними – можна виставити на аукціон за одну суму, а продати потрібним людям за копійки.

Так до прикладу аукціон з продажу приміщення Великоглушанської дільничої лікарні ветмедицини загальною площею 71,2 кв. м., за адресою: Волинська обл., Камінь- Каширський р-н, с. Велика Глуша, вул. Пасика Олександра, 21.

На майданчику Прозоро ще у грудні 2022 року з’явилось оголошення про продаж цього приміщення. Торги відбулись оперативно – вже 30 грудня 2022 року визначили переможця.

Щодо самого лоту, то цікавим фактом є те, що Фонд державного майна України, не спромігся зробити реальний огляд об’єкту з описом.



В той же час, на фото, прикріпленому до оголошення про продаж об’єкту є очевидні несумісності по технічним характеристикам. До прикладу – наявність металопластикових вікон.





«Я тут працював кілька років. Добротне приміщення, правда треба давно вже зробити опалення. А так можна працювати. Та добротна хата. Не тече, фундамент не гнилий, садок колись був непоганий, ще й біля лісництва і школи. Як на наше село – то взагалі досить хороший комерційний об’єкт», - каже Михайло С.

Першопочатково ціна приміщення була 30 тисяч гривень, але охочих придбати не знайшлося. Після низки невдалих торгів ціну що збили вдвічі і продали на голандському аукціоні (зі зниженням ціни) за 800 гривень

«Я чув, що його наче виставили на продаж. Це приміщення не стоїть у нас на балансі. Це добротна хата, хороше місце розташування. Якби ми знали, що ветлікарня продається, то думаю, тут і серед місцевих було б багато бажаючих придбати цей будинок. Тим більше за таку ціну. У нас також живуть переселенці, тому думаю, ми б знайшли можливість купити її і облаштувати під такі потреби – допомогли б з меблями, ремонтом, технікою… і було б нормальне житло для когось з тих, хто був вимушений поїхати з зони бойових дій. Та я б і сам знайшов гроші і заплатив за таке житло для таких потреб», - каже староста села Велика Глуша Олександр Т.

Та в результаті торгів у форматі голландського етапу, приміщення ветлікарні продали за… 879,49 грн. Ціну на приміщення ветлікарні у с.Велика Глуша протягом аукціону знижували аж 94 рази! І в результаті добротний будинок – продали за суму, яка у 16 разів нижче виставленої вартості на аукціоні. А якщо порівнювати з ціною на подібні об’єкти по навколишніх селах, які вартують в середньому 5000-7000$ (160 000-220 000),то вартість ветклініки, нижча середньоринкової майже у 180 разів!

Цікаво, що новим власником приміщення колишньої ветлікарні став Якiв Володимирович Бiлоусов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не має слів , одне вікно зараз 10000 гр вартує
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні