На заході України затримали військового з Білорусі. ФОТО

0
На заході України затримали військового з Білорусі. ФОТО
Служба безпеки у Хмельницькому викрила білоруса, який публічно виправдовував збройну агресію РФ та поширював заклики до поділу України.

Про це повідомили в Управлінні СБ України у Хмельницькій області.

За даними спецслужби, громадянин Білорусі, колишній військовий, вже понад десять років проживає в Україні. Чоловік відкрито підтримував дії російської влади та активно поширював антиукраїнські наративи.

"Через особисту сторінку у забороненій соціальній мережі "ВКонтактє", фігурант висловлював сподівання на перемогу армії агресора та возвеличував окупантів, які "воюют так, чтобы сберечь объекты инфраструктуры, сберечь людей…максимально меньше нанести урон" і взагалі "особенностью русского солдата является то, что он несет мир и счастье всем народам", - йдеться у повідомленні.

Також у своїх дописах білорус дискредитував українських захисників та військово-політичне керівництво держави, розпалював національну ворожнечу та ненависть.

"Ініційовані у межах кримінального провадження експертизи засвідчили, що ці матеріали містять публічні заклики до умисних дій з метою зміни меж території України, агітацію до агресивної війни та виправдовування збройної агресії РФ проти України", - додали в СБУ.

Відтак чоловікові оголосили підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 ККУ), розпалюванні національної ворожнечі та ненависті (ч.1 ст. 161 ККУ), пропаганді війни (ст. 436 ККУ) та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України (ч. 3 ст. 436-2 ККУ). За вчинене йому загрожує до п’яти років в'язниці з конфіскацією майна.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні