Українці будуть отримувати по дві пенсії

1
Українці будуть отримувати по дві пенсії
В Україні розробили проект пенсійної реформи, який передбачає запровадження накопичувальних пенсій. Деякий час накопичувальні та солідарні пенсії виплачуватимуть паралельно, українці зможуть отримувати одразу дві виплати.

Це випливає із законопроекту, розміщеного на сайті Ради, пише Обозреватель.

Усіх українців віком до 55 років зобов'яжуть сплачувати внески до накопичувального пенсійного фонду. Частину внеску сплачуватиме роботодавець, і стільки ж – держава. Тобто роботодавець платитиме із зарплати, а держава таку саму суму з бюджету.

Цього року, якщо документ ухвалять, з кожного працюючого віком до 55 років платитимуть 2% зарплати на особистий рахунок. Наступного року – 3%, потім – 4%. Однак, виплачуючи на особистий рахунок лише 4%, на заслуженому відпочинку розмір другої виплати буде пропорційний до 4% зарплати. Тобто це може бути надбавка до пенсії, а не її основний розмір.

Про необхідність запровадити накопичувальні пенсії в Україні говорять уже протягом десятиліть. Проте рішення досі не ухвалено. З одного боку, це дозволить робити персональні накопичення, а з іншого – є ризик, що заощадження з'їсть інфляція.

Минулого року ціни зросли на 26,6%. Жоден інвестиційний фонд не може запропонувати таку прибутковість. Накопичувальні пенсійні фонди успішно можуть працювати в країнах, де розвинений фондовий ринок, є багато інструментів накопичення і немає значної інфляції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у хитрожопій державі вкладеш 10000 доларів, а одержиш максимум 3000
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні