Рф може перекинути до Білорусі 8 тисяч вагнерівців: чи є загроза наступу

0
Рф може перекинути до Білорусі 8 тисяч вагнерівців: чи є загроза наступу
Білорусь може розмістити на своїй території до 8 тисяч найманців ПВК "Вагнера".

Про це розповів у коментарі речник Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко, пише Українська Правда.

Обстановка на кордоні наразі залишається повністю контрольованою. На цей момент на території Білорусі наступальних угруповань Росії не спостерігається. Однак РФ використовує республіку як базу для підготовки своїх підрозділів.

Демченко підкреслив, що Україна зміцнює свою оборону на цьому напрямку з огляду на нові ризики, пов'язані з ПВК "Вагнер".

РФ спільно з Білоруссю розгортають на території країни польові табори для подальшого розміщення "вагнерівців" на значній відстані від кордону України.

А зважаючи на підтримку, яку Росії надає Білорусь, кількість найманців, що їх захоче прийняти Лукашенко може бути досить значною. Мова може йти про 8 тисяч осіб. До прикладу, за даними ДПСУ, кількість російських військових із підрозділів регулярної армії що знаходяться в Білорусі, на сьогодні становить близько 2 тисяч.

У прикордонній службі припустили, що "вагнерівців" задіюватимуть у ДРГ і в інших провокаціях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні