В Україну течією принесло тіло білоруського потопленика

0
В Україну течією принесло тіло білоруського потопленика
Про цей інцидент, який трапився наприкінці червня, повідомляє редакція білоруського «Радіо Свобода» із посиланням на власні джерела в Чернігові. Тим часом білоруська влада вже понад тиждень розшукує зниклого 70-річного пенсіонера.

Інцидент побіжно підтвердили в Чернігівській поліції, пише cntime.

Трагедія сталася у червні. На території білорусі в Дніпрі за невідомих обставин потонув літній чоловік. Течія річки віднесла його тіло в Україну, припускає чернігівський співрозмовник видання. У Сіверщині його знайшли 27 червня.

«Чернігівські прикордонники дістали з Дніпра тіло білоруса. Ймовірно, він потонув біля білоруського міста Лоєв. Справа в тому, що кордон між Україною та білоруссю проходить по фарватеру Дніпра. Так тіло чоловіка опинилося на українській території», – розповідає джерело.

За словами українського співрозмовника, загиблий громадянин білорусі проживав у прикордонному місті Лоєв (розташоване на самісінькому кордоні з Чернігівщиною), працював там на переправі, яка щодня перевозить людей і техніку з правого берега Дніпра на лівий. Поромна переправа курсує за маршрутом Лоєв — Абакуми.

У поліції Чернігівської області визнають, що в морзі обласного центру дійсно є тіло чоловіка, якого витягли з річки, але його національну приналежність не називають.

«Маємо факт виявлення тіла в річці в Чернігівській області. Але особу загиблого не встановлено. Деякий час тіло може перебувати в морзі. На цей момент тіло людини є невпізнаним», – пояснила прес-офіцерка поліції області Наталя Слабеняк.

25 червня у спільноті "Лоєвчане Лоєв" соцмережі "УКонтакте" з'явився допис про зникнення чоловіка 1953 року народження. Автори повідомлення повідомляють, що його розшукують працівники Лоєвського відділу внутрішніх справ, які просять надати будь-яку інформацію про зниклого. Такий самий пост із такою ж картинкою є в офіційному інстаграмі та телеграмі Лоєвського райвиконкому.

«ОВС Лоєвського райвиконкому встановлюється місцезнаходження Шабанова Віктора Петровича, 04.10.1953 року народження, мешканця н.п.Лоєва», - йдеться у повідомленні.

Після початку російського вторгнення в Україну перестали працювати усі прикордонні переходи з білоруссю, кордон з українського боку замінований й щільно охороняється. Можливий варіант повернути тіло загиблого з України до білорусі – зробити це через Польщу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні