Монахи УПЦ МП з Києво-Печерської лаври можуть оселитися в Білорусі

0
Монахи УПЦ МП з Києво-Печерської лаври можуть оселитися в Білорусі
Білоруська православна церква заявила, що готова прийняти монахів УПЦ МП з Києво-печерської лаври «у разі їх насильницького виселення».

Про це пише офіційний портал Синоду Білоруської православної церкви, передає Главком.

«Синод Білоруської православної церкви свідчить, що у разі насильницького виселення ченців з Києво-Печерської лаври, вони можуть знайти місце подальшого чернечого подвигу в чернечих обителях Білоруської православної церкви», – повідомляє білоруська церква.

У заяві також йдеться, що церква «з глибоким сумом» сприймає звістки про події, що відбуваються в Києво-Печерській лаврі. Білоруська православна церква заявляє, нібито проти вірян та кліриків УПЦ МП здійснюються «протизаконні дії».

«Упродовж кількох місяців за надуманими звинуваченнями під арештом перебуває намісник Києво-Печерської лаври Преосвященний Митрополит Павло (Лебідь). Священнослужителі Лаври позбавлені можливості відправляти Божественну літургію та інші богослужіння, а її населення та численні віряни – вільно молитися в соборних храмах обителі. Щодо кліриків і мирян УПЦ регулярно здійснюються протизаконні дії, що посилюють ситуацію, що склалася», – йдеться в повідомленні.

У заяві стверджується, що усунення УПЦ МП – це «дії проти православ'я», через які «український народ може втратити необхідну в такий непростий час духовну опору та втіху», Церква також звинувачує владу України у тому, що святині можуть опинитися «в музеях або навіть у приватних колекціях».

«Висловлюючи підтримку Українській православній церкві у цей непростий час, ми закликаємо українську владу не допустити вивезення церковних реліквій та святинь, які століттями перебували у стінах Києво-Печерської лаври та є духовною опорою для всіх слов'янських народів. Ми виступаємо проти вигнання братії Києво-Печерської лаври з обителі, де вони протягом десятиліть трудяться у богоугодженні та молитві на благо українського народу», – йдеться у заяві.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні