Що робити, якщо немає грошей на комуналку

0
Що робити, якщо немає грошей на комуналку
Черговий виклик для гаманців пересічних українців – нові тарифи на комунальні послуги. Але наразі не всі можуть сплачувати їх і за старим тарифом – наприклад, в столичних житлових комплексах вже розсилають попередження із можливими санкціями через несплату комунальних послуг.

Про це пише МЕТА.

Артур Білоус, народний депутат України 3-го скликання, партнер ТОВ "Юржитло", в ексклюзивному коментарі meta.ua розповів, як убезпечити себе від відрізання комунальних послуг, якщо ви тимчасово не можете їх сплачувати.

За словами експерта, відповідальність за несплату житлово-комунальних послуг може бути виключно цивільна. Виконавча служба може списати гроші з рахунку або арештувати майно за рішенням суду, яке набуло законної сили.

У споживачів шанси в судах є. Постачальники послуг самі інколи порушують закон. Наприклад, нараховують плату за тарифами, не встановленими відповідно до закону.

Так, плата за електроенергію нараховується на підставі рішення НКРЕКП. За водо- і теплопостачання — органа місцевого самоврядування. Управління будинком, утримання, його спільного майна — загальних зборів співвласників.

Якщо таких рішень немає, а плата нараховується — можна сміливо не платити і відстоювати свою позицію в суді. Артур Білоус каже:

"Відключати послуги на час воєнного стану права не мають. Була відповідна Постанова КМУ ще на початку війни. Інколи комунальники її порушують. Рекомендую повісити на сантехнічну та електротехнічну ніші, якщо є доступ, свій замочок і поділитися ключами з сусідами. З ними і кооперуватися для захисту своїх інтересів в судах. Перевірено на власному досвіді", - каже експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні