У селі трактор з хімікатами кілометр тягнув чоловіка полем. ФОТО

0
У селі трактор з хімікатами кілометр тягнув чоловіка полем. ФОТО
Внаслідок конфлікту з агропідприємством, мешканець села Мар’янівка, що на Хмельниччині, Олександр Медведюк, отримав отруєння хімікатами та забої.

Про це повідомляє Суспільне. Хмельницький.

Олександр два роки проживає в будинку, що межує з полем, яке орендує товариство з обмеженою відповідальністю "Україна 2001". Там цього року посіяли сою, що потребує частої обробки пестицидами.

Травми отримав, розповів Олександр, коли він намагався зупинити трактор з обприскувачем.

"Вибіг сюди, на цю ділянку поля. Вже оприскувач поїхав на інший кінець. Ми його трохи далі, метрів за 50 почекали, поки він повернеться. Поки я доходив до кабіни трактора, механізатор натискає на педаль газу і починає рух. До мене під’їхала штанга оприскувача і в мене іншого вибору не було, як схопитися за неї, щоб не зам’яла мене. Протягнув мене більше кілометра, там вже я якимось чином злетів з того оприскувача", — згадує Олександр Медведюк.

Внаслідок цього, стверджує чоловік, отруївся хімікатами, отримав забої шиї, грудної клітини та коліна. Показує відповідні висновки лікарів.

Від агрофірми, кажуть, навіть не було вибачень. Люди викликали поліцію, а паралельно письмово звернулись до Міністерства аграрної політики. Отримали відповідь, що звернення розглядатиме Держпродспоживслужба.

Начальниця відділу Хмельницького райуправління цього відомства Валентина Левчук говорить, що підприємство, відповідно до чинного законодавства та санітарних норм, щонайменше, мало заздалегідь попередити населення про планову обробку поля.

"Повинні встановити попереджувальні знаки безпеки із зазначеним кінцевим терміном очікування на відстані триста метрів від оброблюваних площ. І також всі роботи з пестицидами і агрохімікатами повинні проводитися в певні періоди: або ранкові – до 10 години, або вечірні – з 18 до 22 години", – каже Валентина Левчук.

Через цей інцидент селищна рада скликатиме комісію для перевірки, спільно з Держпродспоживслужбою.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні