Як правильно вибирати обручки*

0
4
Як правильно вибирати обручки*
Обручки – найголовніший атрибут весілля. Вважається, що обряд обміну кільцями виник ще за часів Стародавнього Риму. Саме звідти пішло повір'я, що безіменним пальцем йде "вена кохання". Тому кільце, одягнене на цей палець коханому, скріплює любов двох силою благородного металу. Якщо відійти від історичної спадщини, то на сьогодні окраса на безіменному пальці транслює оточенню, що перед ними людина сімейна.

Якщо купівля заручних кільця - прерогатива виключно нареченого, то купівля обручок - це велика спільна справа. Існує навіть прикмета: кільця для заручення потрібно купувати разом. Тобто при купівлі мають бути присутні і наречений, і наречена. Більше того, вважається хорошим знаком купити дві обручки одночасно – для майбутніх дружини та чоловіка.

Які є види обручок за формою



На ринку представлені наступні типи обручок:

  • класичні;

  • кільця-шайби;

  • прямі;

  • круглі;

  • барило;

  • з візерунками;

  • з гравіюванням;

  • із вставками;

  • плетені.



Класичні обручки з невеликим потовщенням металу до середини є практичним варіантом. Вважається, що цей вид кілець є найбільш відповідним за правилами. Вважається, що аксесуар має бути відполірований до блиску, щоб у шлюбі не було проблем між подружжям. З погляду експлуатації цей вид також найкращий. Так, згодом матеріал виробу дряпається, і воно втрачає свій первозданний блиск, проте вирішити цю проблему можна протягом 10 хвилин у будь-якого ювеліра.

Як виміряти розмір



При виборі обручок, як правило, перед покупцями стоїть два питання: яку каблучку я хочу і чи підійде вона мені. Та головне, як не помилитися із розмірами. Щоб правильно визначити розмір обручки потрібно, перш за все, мати на увазі, що розмір пальця змінюється в залежності від погоди (літо/зима, спекотно/холодно, волого/сухо) і часу доби. Тому вимірювання, наприклад, холодних пальців не дає точних результатів, оскільки вони на холоді стають вужчими.

Також, не можна правильно визначити розмір пальця після відвідування душу, після зайняття спортом, перенесення важких сумок, великого споживання рідини. Тому для правильного визначення розміру ми радимо Вам визначати розмір наприкінці робочого дня, коли пальці приймають свою типову товщину.

Ювеліри рекомендують брати кільце з крихітним запасом 1-2 мм. Така прикраса трохи вільніше почувається на пальці, але через суглоб проходить щільно. Також пам'ятайте: технологічно зменшити обручку простіше, ніж розкотити. Особливо якщо у неї складний дизайн і є вставки з каменів.
Теги: обручки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні