Чоловік отримав повістку, але відмовився від неї, бо злякався

0
Чоловік отримав повістку, але відмовився від неї, бо злякався
На Тернопільщині судили чоловіка, який отримав повістку, проте відмовився від мобілізації, аргументуючи це страхом за своє життя та здоров'я. За це він отримав іспитовий термін.

Про це йдеться у вироку Гусятинського районного суду Тернопільської області, пише ТСН.

За даними суду, чоловік у квітні 2022 року прийшов до військкомату. 6 квітня 2022 року він пройшов лікарську комісію та був визнаний придатним до військової служби.

28 лютого 2023 року чоловік отримав повістку та повинен був прибути до військкомату 10 березня 2023 року для проходження служби за мобілізацією. Проте він цього не зробив.

На суді підозрюваний провину визнав та розкаявся. Він розповів, що не прийшов до військкомату через погане самопочуття, хоча до лікаря не звертався. Чоловік зазначив, що він "відчував страх за своє життя та здоров`я, тому ухилявся від призову". Житель Тернопільщини зазначив, що активно співпрацював зі слідством.

Суд визнав його винним за ст.336 Кримінального кодексу України. Його засудили до 3 років та 1 місяця позбавлення волі, замінивши цей термін на 1 рік іспитового.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні