У ДПСУ прокоментували ймовірність загрози «вагнерів» у Білорусі

0
У ДПСУ прокоментували ймовірність загрози «вагнерів» у Білорусі
Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко зазначає, що поруч з українсько-білоруським кордоном не фіксується переміщення ні російських найманців, ні підрозділів армії білорусі чи рф.

Про це пише Варта1.

В ефірі телемарафону речник сказав, що підрозділи розвідки України, в тому числі й ДПСУ, продовжують відстежувати ситуацію з переміщенням на території Білорусі російських найманців з ПВК - наскільки вони у майбутньому нестимуть загрозу для України.

У спікера поцікавилися, яка ситуація на українсько-білоруському кордоні з огляду на маневри членів ПВК «Вагнер» у білорусі, на що він відповів:

«Але якщо безпосередньо говорити про лінію нашого кордону, то ситуація тут залишається повністю контрольованою. Поруч з нашим кордоном не відмічається переміщення ні військової техніки, ні особового складу будь-яких підрозділів: чи то російських найманців, чи підрозділів армії тілорусі чи росії», - повідомив речник.

Кордони продовжують охороняти та укріплювати.

«Тому, як і раніше, укріплення кордону продовжується: безпосередньо по лінії, а також в прикордонні. Для того, щоб всі наші складові Сил оборони… мали всі можливості протидіяти будь-якій загрозі, яка може йти з цього напрямку», - сказав Демченко.

Додамо, що за даними моніторингової групи «Беларускі Гаюн», вранці 23 липня на білоруську територію прибула вже десята за рахунком колона з членами ПВК «Вагнер». За даними активістів, у колоні російських найманців було мінімум 10 одиниць техніки.

А 20 липня Андрій Демченко зазначив, що групи представників приватних військових компаній продовжують прибувати до Білорусі. Але він запевнив, що їхня кількість не несе загрози для України.

Згодом речник повідомив, що станом на 22 липня у білорусі перебувають приблизно 5 тисяч найманців ПВК «Вагнер». Спершу ж, зауважив він, коли «вагнерівці» лише почали прибувати до Білорусі, їхня кількість оцінювалася в сотнях.

За словами речника ДПСУ, така кількість для України безпосередньої загрози не становить, однак Сили оборони повинні бути готові до будь-яких ситуацій, зокрема і до недопущення провокацій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні