На кордоні України та Білорусі зростає напруга: що відбувається

0
На кордоні України та Білорусі зростає напруга: що відбувається
На північному кордоні України зростає напруга через побоювання нової атаки РФ з боку Білорусі, повʼязаних із перебуванням у країні найманців ПВК "Вагнер". Кордон посилює не лише Україна, але й Польща.

Про це пише The Washington Post, передає УНІАН.

Зазначається, що після того, як російський диктатор Володимир Путін "відіслав" найманців Пригожина до Білорусі, президент України Володимир Зеленський доручив вжити заходів із посилення кордону на півночі країни.

За словами командувача Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, відтоді Держприкордонслужба перекинула на північ додатковий особовий склад, а військові посилили укріплення додатковими протитанковими та зенітними комплексами. І без того заміновані прикордонні райони були всіяні більшою кількістю вибухівки, а багато мостів на шляхах, що ведуть до Білорусі, які були зруйновані раніше, так і не були відремонтовані. Крім того, Наєв додав, що днями українські сили також підірвали частини автомагістралі, що йде з Києва до Білорусі. Генерал наголосив, що впевнений у заходах, вжитих для захисту України.

Проте, як пише видання, такі заходи посилили занепокоєння серед жителів уздовж кордону, де тривога вже наростала після рішення Путіна розмістити ядерну зброю на білоруській території. Посилює свою оборону і Польща.

"У відповідь Путін під час зустрічі з Радою безпеки минулого тижня попередив, що будь-яка "агресія" проти Білорусі буде вважатися нападом на Росію, і що Москва відповість "усіма доступними нам ресурсами", згідно з офіційною стенограмою Кремля. Генерал Наєв сказав, що українські військові навіть допускають можливість, хоч і надуману, що Путін може дозволити використання тактичної ядерної зброї, створюючи враження, що в атаці винні найманці "Вагнера", – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що українські військові розглядають різні варіанти розвитку подій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні