Україна посилює кордон із Білоруссю через бойовиків ПВК «Вагнера»

0
Україна посилює кордон із Білоруссю через бойовиків ПВК «Вагнера»
На північному кордоні України посилять захист через перекидання бойовиків ПВК "Вагнера" до Білорусі. Йдеться як про військові, так і про інформаційні загрози.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Службу безпеки України.

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв та начальник Кібердепартаменту СБУ Ілля Вітюк провели зустріч, під час якої обговорили ймовірні загрози на півночі України.

СБУ повідомляє про роботу підконтрольних ПВК "Вагнера" хакерських груп, так званих "фабрик тролів" та пропагандистських медіа, які ворог активно використовує для інформаційних та кібератак проти України.

Наєв та Вітюк обговорили посилення захисту ЗСУ до кіберзагроз та підвищення медіаграмотності населення прикордонних областей.

Також керівники визначили кроки для протидії ворожим безпілотникам з використання кіберзасобів, а також знищення російських засобів РЕБ та РЕР.

"Підрозділи СБУ та ЗСУ вже мають достатньо досвіду у протидії військовим, кібер та інформаційним загрозам державі. Тому ворога чекають лише неприємні сюрпризи", - йдеться у повідомленні.

Ситуація на кордоні

Варто зазначити, що після звільнення областей на півночі України російські війська продовжують активно обстрілювати прикордонні території. Військові закликають жителів прикордонних районів евакуюватися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні