Країни НАТО готуються до загрози з боку Білорусі

0
Країни НАТО готуються до загрози з боку Білорусі
Після появи тисяч найманців ПВК "Вагнера" в Білорусі сусідні Литва та Польща вжили додаткових безпекових заходів.

Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа, пише УНІАН.

За його словами, присутність російських найманців ЧВК "Вагнер" у Білорусі є серйозною загрозою. Він наголосив, що можливі провокації "вагнерівців" проти Литви, Польщі та Латвії.

"З перших же повідомлень про те, що в Білорусі можуть розгорнути ПВК "Вагнера", я відразу сказав, що ми не можемо відкидати загрозу", – сказав литовський президент.

Науседа додав, що після спроби заколоту "Вагнера" у РФ Литва вжила додаткових заходів, і наголосив, що в разі провокацій на допомогу прикордонникам можуть прийти Збройні сили Литви.

Уповноважений уряду Польщі з безпеки інформаційного простору Станіслав Жарінь днем раніше повідомляв, що "на кордоні з Білоруссю, як і раніше, небезпечно".

"Польські патрулі зазнають нападів з боку агресивних іноземців. Щодня офіцери та солдати зазнають агресії", – зазначив він, коментуючи повідомлення прикордонників про чергову спробу проникнення іноземців через білорусько-польський кордон.

В п’ятницю, 28 липня, польське командування показала солдатів із снайперською зброєю на тлі загородження на польсько-білоруському кордоні.

"Вечірня прогулянка на свіжому повітрі – для здоров'я. Снайпери – майстри розвідки, навігації, роботи зі зброєю. Їх характерні впевненість у собі, терпіння", – написали під фото.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні