Що заборонено робити в церкві

0
Що заборонено робити в церкві
Церква - особливе місце для багатьох людей. Однак існують деякі правила і нюанси, які варто враховувати, при поході в святиню.

Про це пише Главред.

В якому вигляді не можна заходити до церкви
Слід уникати непристойного або зухвалого одягу під час відвідування церкви. Короткі спідниці, оголене плече або груди можуть порушити загальний дух поваги та святості місця.

Що не можна робити в церкві
У храмі заборонено розмовляти. Існує поширена думка, що бесіди в Церкві можуть привести до залучення неприємностей. Багато людей трактують це правило буквально і, увійшовши в священне місце, намагаються менше говорити, побоюючись залучити біду на себе. Однак варто зауважити, що дане переконання не пов'язане з церковними нормами і правилами. У церкві допускається розмовляти, якщо тільки розмови не відволікають інших прихожан від молитви.

Запитувати про час в храмі небажано. Дізнатися у когось час в церкві - значить принести на себе негаразди. Згідно з іншою інтерпретацією, в храмі краще утриматися від питань про час, оскільки на небесах поняття часу відсутні, і таке питання може неприємно зачепити Вищі Сили.

Схрещування рук за спиною небажано. За твердженням духовних осіб, це архаїчний забобон не має наукового обґрунтування. Повірили в нього люди вважають, що біси починають оточувати людину, яка схрестила руки за спиною. Це положення тіла, як ніби, створює "карусель" для злих сил.

Чи можна просто так зайти до церкви
Так, в більшості випадків можна відвідати церкву, навіть якщо ви не є віруючим. Багато церков відкриті для всіх і вітають відвідувачів, незалежно від їх віросповідання.

Чи можна входити до церкви під час місячних
З точки зору духовних традицій, в деяких віросповіданнях рекомендується утримуватися від відвідування храму під час місячних, бо це вважається часом "нечистоти". Однак ці правила можуть відрізнятися в різних церковних громадах, і багато церков мають більш толерантний підхід.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні