Стало відомо, чому ЗСУ завдають ударів по мостах у Херсонській області

0
Стало відомо, чому ЗСУ завдають ударів по мостах у Херсонській області
Українські удари по мостах уздовж критично важливих російських шляхах сполучення є частиною української кампанії, спрямованої на створення умов для майбутніх рішучих контрнаступальних операцій.

Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни, пише ТСН.

Так, "очільник" окупаційної адміністрації Херсонської області Вадимир Сальдо заявив, що ЗСУ випустили 12 ракет по автомобільному мосту через Генічеську протоку, а російська ППО перехопила 9 ракет. Зображення, поширені російською стороною, показують значні пошкодження мосту. Також російська сторона повідомила про обстріл Чонгарського мосту на трасі М-18 (Джанкой-Мелітополь).

"Очільник" Криму Сергій Аксьонов стверджував, що ЗСУ випустили 2 ракети по мосту, одна ракета пройшла крізь російську ППО та пошкодила дорожнє полотно. Повідомляється, що переправи були атаковані крилатими ракетами Storm Shadow.

"ISW ще не отримало підтвердження того, що російські сили перехопили крилаті ракети Storm Shadow", — йдеться в повідомленні аналітиків.

В ISW зазначають, що ступінь пошкодження мосту через Генічеську протоку, ймовірно, змусить російських окупантів перенаправити військові перевезення з Арабатської стрілки на довші західні маршрути між окупованим Кримом та підконтрольною ним частиною території Херсонської області. У загарбників відновлення пошкодженого мосту через протоку займе значно більше часу.

"Українські удари по мостах уздовж критично важливих російських GLOC є частиною української кампанії блокування, спрямованої на створення умов для майбутніх рішучих контрнаступальних операцій", — зазначають в ISW.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні