Польські прикордонники просять посилити кордон із Білоруссю: що сталося

0
Польські прикордонники просять посилити кордон із Білоруссю: що сталося
Польські прикордонники просять у Міністерства оборони надати їм більше військових на кордон через провокації Білорусі, які загострилися у понеділок, 7 серпня. Із таким проханням виступив головнокомандувач Прикордонної служби Польщі.

Про це повідомив заступник голови польського Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Мацєй Вонсік, пише ТСН.

За його словами, міграційний тиск на білоруському кордоні продовжує зростати. Він зазначив, що мігранти прибувають з більш ніж 40 країн.

"Ми вже зафіксували стільки національностей на польсько-білоруському кордоні. Усю процедуру нелегального перетину кордону організовують і контролюють білоруські служби", - запевнив Вонсік.

Командувач Прикордонної служби Томаш Прага сказав, що дії з боку білоруських прикордонників загострюється. Вони щодня закидають камінням, петардами, пляшками, гілками польських прикордонників.

"Ця агресія величезна. Білоруська служба перетворилася зі служби, яка повинна захищати державний кордон, на злочинну організацію, яка організовує нелегальну міграцію і отримує з цього величезні прибутки. Там нічого не відбувається без відома і згоди Мінська", – сказав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні