Вагнерівці могли почати виходити з Білорусі: до якої країни вони рухаються

0
Вагнерівці могли почати виходити з Білорусі: до якої країни вони рухаються
Російські найманці ПВК "Вагнер" могли почати вихід із Білорусі назад до РФ, а саме до Краснодарського краю та Воронезької та Ростовської областей.

Про це йдеться у свіжому звіті Інститу вивчення війни (ISW), опублікованому 9 серпня, пише ТСН.

"Припущення про вихід групи "Вагнера" з Білорусі свідчать про те, що аспекти угоди між президентом Росії Володимиром Путіним і фінансистом групи Євгеном Пригожиним після збройного повстання "вагнерівців" 24 червня розвалилися", - сказано у повідомленні.

Аналітики США посилаються на російське інсайдерське джерело, яке стверджує, що ПВК "Вагнер" проводить свій перший етап виведення з Білорусі - їх автобусами перевозять із Білорусі до Краснодарського краю та Воронезької та Ростовської областей, група - 500-600 осіб. Другий етап розпочнеться після 13 серпня.

"Інсайдерське джерело та джерело, пов’язане з "Вагнером", припустили, що війська Пригожина можуть залишити Білорусь через те, що президент Білорусі Олександр Лукашенко відмовився фінансувати ПВК "Вагнер", коли дізнався, що Росія не буде платити за їхнє перебування, як він, очевидно, очікував", - зазначають

Втім, російське джерело стверджує, що невелика група інструкторів "Вагнера" залишиться в Білорусі для навчання ЗС РБ. Проте ISW не спостерігає "візуальних доказів того, що війська "Вагнера" рухаються з Білорусі".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні