У якому випадку війна може закінчитися за кілька днів

0
У якому випадку війна може закінчитися за кілька днів
Російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, який живе у США, вважає, що визнану міжнародною злочинною організацією російську приватну військову компанію "Вагнер" буде швидко розгромлено у разі спроби зайти на територію Польщі.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню ГОРДОН.

Бацман попросила співрозмовника прокоментувати ситуацію з білоруськими гелікоптерами, які опинилися в повітряному просторі Польщі.

"Я дуже вітаю такі провокації <самопроголошеного президента Білорусі Олександра> Лукашенка. Давайте більше таких робити, бо загалом поляки спокійно дивитися на це не будуть. Особливо мене надихають розмови, що вагнерівці завтра підуть брати Варшаву чи Жешув. Це частина шантажу", – висловився політолог.

Він нагадав, що вагнерівці вже ходили "брати один нафтовий заводик".

“Здається, це містечко має назву <родовище Хашам у сирійській провінції> Дейр-ез-Зор. І там їх покришили. Я пам'ятаю, як держсекретар попередньої адміністрації <США> Майк Помпео після довгих замовчувань розповів, що "ми їх 300 чи 400 осіб покришили", – сказав Піонтковський.

Він додав, що "стукає по дереву, щоб, дай боже, хтось туди <у Польщу дійсно> пішов". Політолог вважає, що для поляків це стане стимулом, не чекаючи загальних бюрократичних рішень НАТО, завдати удару у відповідь по базах вагнерівців" у тій же Білорусі".

"Якщо вагнерівці все-таки спробують зайти у Польщу, що далі?" – запропонувала змоделювати Бацман.

"Скажу так, пропускаючи кілька проміжних етапів. Війна закінчиться за кілька днів. Так чи інакше НАТО доведеться <реагувати>. <...> Поляки все зроблять для того, щоб самим розпочати активну операцію і втягнути так чи інакше НАТО. Тому не підуть <вагнерівці>. Лукашенко вже став задню давати і сказав, що він пожартував <коли говорив, що найманці наполегливо просять його дозволити їм вирушити "на екскурсію" в Польщу>", – підсумував Піонтковський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні