Лукашенко назвав країни, проти яких Білорусь може застосувати ядерну зброю

0
Лукашенко назвав країни, проти яких Білорусь може застосувати ядерну зброю
Білорусь готова використати ядерну зброю, надану близьким союзником Росією, в разі зовнішньої “агресії”, заявив 17 серпня самопроголошений президент Олександр Лукашенко, оскільки напруженість навколо кордонів країни з країнами НАТО зростає.

Про це пише ТСН.

Мінськ відіграє ключову роль у війні Росії в Україні, Москва використовує Білорусь як один зі своїх стартових майданчиків для вторгнення на початку 2022 року, а спільні російсько-білоруські військові навчання минулого року посилили побоювання, що білоруські війська можуть приєднатися до російських сил у конфлікті.

У червні повідомлялося, що російські ядерні боєголовки були доставлені до Білорусі для “стримування”, за словами президента Росії Володимира Путіна.

В одному інтерв'ю білоруському інформагентству Лукашенко заявив, що Білорусь “ніколи не буде втягнута в цю війну”, якщо українці не перетнуть її кордон. Але він додав: “Ми будемо продовжувати допомагати Росії, вона наш союзник”.

Він також попередив, що в разі провокації — особливо з боку сусідніх країн НАТО, таких як Польща, Литва і Латвія, — Білорусь “негайно відповість усім, що у нас є”, включаючи ядерну зброю.

Невідомо, скільки російського ядерного арсеналу було перевезено до Білорусі останнім часом, а американські і західні офіційні особи публічно не підтвердили факт передачі будь-якої зброї — хоча високопосадовці з Агентства розвідки Міністерства оборони США (DIA) заявили, що у них немає “жодних причин сумніватися” в заяві Путіна.

Під час інтерв'ю Лукашенко видав, що якщо Білорусь зазнає нападу, “ми не будемо зволікати, чекати і все інше. Будемо використовувати весь арсенал нашої зброї для стримування”.

“Ми привезли сюди ядерну зброю не для того, щоб когось налякати, — додав він. — Так, ядерна зброя є сильним фактором стримування. Але це тактична ядерна зброя, а не стратегічна. Тому ми застосуємо її негайно, як тільки проти нас розпочнеться агресія”.

У липні високопосадовці DIA заявили, що вони не вірять, що Лукашенко матиме якийсь контроль над арсеналом, який, швидше за все, буде повністю підконтрольний Росії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні