Чому у авто не можна їздити з опущеними вікнами

0
Чому у авто не можна їздити з опущеними вікнами
Кожен автовласник, який не знає цієї хитрості, викидає на вітер тисячі гривень щомісяця. Автомеханік Джош Реджіс пояснив, чому не варто їздити з опущеними вікнами авто.

Під час водіння в спекотні дні цілком природнє бажання опустити вікно в надії на приємний прохолодний вітерець, особливо якщо в машині немає кондиціонера. Але якщо ви хочете заощадити, то цього слід уникати.

В середньому водій витрачає близько 220 фунтів стерлінгів щомісяця, а це трохи більше 10 тисяч гривень, тільки на обслуговування авто, тому зрозуміло, що автовласники захочуть скоротити витрати. І хоча багато хто вважає, що їзда з опущеними вікнами не завдає ніякої шкоди, виявляється, що це не завжди так.

34-річний автомобільний інженер Джош Реджіс, який пропрацював 18 років механіком, пояснив The Sun, чому, на його думку, водіям не слід їздити з опущеними вікнами, стверджуючи, що це може їм дорого коштувати.

"Коли вікно опущено, ви витрачаєте більше бензину, тому що змушуєте свій автомобіль сильніше працювати, долаючи опір вітру. Ваша машина працює важче, спалюючи більше палива, щоб підтримувати однакову швидкість. Якщо ви використовуєте кондиціонер, то ваш автомобіль не стикається з цим опором, тому спалює менше палива", - розповів Реджіс.

Далі він пояснив, що проводив наукові експерименти, щоб довести, що використання кондиціонера є більш енергоефективним. Однак важливо відзначити, наскільки більше палива ви витрачаєте і який опір створюється, буде залежати від типу автомобіля, яким ви керуєте, і від того, наскільки швидко ви їдете.

З іншого боку, взимку люди часто думають, що їм потрібно прогріти машину перед поїздкою, але в цьому немає необхідності.

"Насправді краще завести авто на п'ять секунд, а потім відразу ж рушити з місця, тому що так ви швидше доведете автомобіль до оптимальної робочої температури, ніж якби ви його прогрівали", - переконаний автомеханік.

За його словами, ідея прогрівати машину перед поїздкою виникла з появою карбюраторів, які для більшої ефективності потребували прогрівання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні