Чому на початку війни не підірвали мости на Чонгар

2
Чому на початку війни не підірвали мости на Чонгар
Генерал-майор Андрій Соколов розповів, що асфальтовані дороги на початку повномасштабної війни не були заміновані, тому що по них здійснювався постійно перетин межі з Республікою Крим.

Про це він сказав в інтерв'ю «Українській правді».

Він розповів, що всі мости і дамби знаходяться на півострові Чонгар, на Мелітопольському напрямку.

«На іншому напрямку – на Каланчацькому, на Херсонському, скажемо так, там мостів немає. Там два сухопутних перешийки: один на Чаплинку йде, один – на Каланчак», - каже він.

Попри те, що спроби підірвати були, противник розуміє важливість цих і мостів, і переправ, він також вживає заходи.

«Я зі свого досвіду можу сказати, що мости треба підривати не тоді, коли противник стоїть перед ними, а ще до того, як він підійшов, коли він ще не має вогневого впливу на мости. Тоді можна сподіватися, що завдання буде виконане на 100%», - сказав він.

У Генічеську, на Арабатській стрілці, матросу 137-го батальйону довелося виконувати завдання ціною свого життя.

«Наскільки я знаю, противник уже впливав вогнем, намагався не допустити підриву мосту. Матрос загинув уже через вогонь противника, бо противник обстрілював, і все разом підірвалось», - каже він.

Водночас на межі з Автономною Республікою Крим все як у 2014 році обладнали, так воно й утримувалося.

«Але були ще заміновані мости вглибині, на Північно-Кримському та Каховському магістральному каналах. Вони були заміновані в 2014 році, тоді там було набагато більше військ. І за рахунок цього угруповання ці мінування утримувалися. Тому що не можна залишити просто замінований міст на мирній території без нагляду», - наголосив він.

З часом кількість військ зменшувалася, уже з 2015 року, тому що потрібні були війська в зону АТО, а потім ООС. І частина об'єктів була розмінована, тому що не було кому їх утримувати.

«Усі боєприпаси з них знаходилися на складі в Чаплинці. І коли почалась велика війна, я дав команду в терміновому порядку отримувати боєприпаси та підривати ці мости через канали. Деякі мости встигли підірвати, на деякі противник уже вийшов», - каже Соколов.

Мінні полі
За його словами, мости були підготовлені, на них була вибухова речовина, вона лежала в Чаплинці.

«Були сплановані мінування. Але воно не відбулося, тому що не було отримано команди на додаткове мінування», - розповів він.

Соколов додав, що росіяни свідомо розміновували і спрощували собі шлях.

«Я впевнений в цьому. Я від 2014 року знаходжуся на фронті. Вони так робили не один раз. Я впевнений, що і того разу вони саме це і робили», - додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гарна спроба відбілити зелену продажну владу. Особливо після бравурних заяв вересучки про те як вони з д'єрмаком з випередженням графіка розмінували Чонгар! Мундир від зеленого лайна не відчищається!
Відповісти
дзеленькуватим по ордену за здачу півдня України. орден вагою 9 грам
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні